A probiotikus takarítás-technológiáról

Tudatosan és hatékonyan

A tudatos környezetvédelem és a fenntarthatóság kulcsfontosságú számunkra. Termékeinkben és szolgáltatásainkban elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem előmozdítása és a fenntartható fejlődés mellett. A fenntartható alapelveken nyugvó filozófiánk kiterjed vállalatunk minden tevékenységére, a termékgyártástól a forgalmazáson át a telephelyi hulladék újrahasznosításáig. A környezettudatosság minden tevékenységünk része.

Egyedülálló termékeinkkel és szolgáltatásainkkal segítünk partnereinknek, hogy csökkenthessék ökológiai lábnyomukat hatékony és gazdaságos módon.

A megoldásainknál használt termékek a SmartPipe System termékei, melyek egy csővezetékekre szakosodott finn technológiai vállalat. Vállalatoknak és ingatlanoknak kínálunk környezetbarát csőkarbantartási megoldásokat, melyek segítségével hatékonyan küszöböljük ki a csövekkel kapcsolatos üzleti kockázatokat, és pénzt takarítunk meg partnereink számára azáltal, hogy tevékenysége zavartalanul tud folyni. Átfogó csőkarbantartási szolgáltatásunk és termékeink kiterjednek az összes szükséges megelőző karbantartási intézkedésre – környezetbarát módon végezve.
Termékeinkben természetes, élő mikrobákon alapuló mikrobiális csőkezelési megoldást alkalmazunk. Környezetbarát, a fenntartható fejlődés elveinek megfelelő mikrobiológiai innováció segítségével.

Szeretnénk biztosítani partnereink tevékenységének zavartalanságát és a munkakörülmények javítását. Célunk, hogy személyes és átfogó szolgáltatást és kiváló ügyfélélményt nyújtsunk. Ügyfélközpontúan működünk, és elkötelezettek vagyunk az etikus, átlátható és becsületes gyakorlatok iránt.

A SmartPipe szolgáltatási koncepció

Szolgáltatásunk keretében egy komplex, átfogó rendszert nyújtunk azért, hogy helyiségei mindig tiszták, higiénikusak és kellemes illatúak legyenek.

Szolgáltatásunkat alkalmazva megszabadulhat a helyiségekben, szobákban terjengő folyamatos csatornaszagtól, attól a gondolattól, hogy a lefolyók nem működnek rendesen és károkat okozhatnak. Megszabadulhat a kialakult vízkőtől és kellemetlen szagokat okozó húgykőtől, illetve helyiségeiben biztosítjuk, hogy mindig kellemes illat legyen.

Többé nem kell aggódnia ügyfelei panaszai és kritikái miatt, az üzletmenet kiesése miatt, vagy, hogy anyagi károk keletkeznek.

Lefolyó- és mellékhelyiség tisztítás

A lefolyók és a mellékhelyiségek legnagyobb ellensége a különböző dugulást okozó anyagok, lerakódások (zsírok, olajok, mosószer maradvány, haj stb.). Ezek a lerakódások felelnek a kialakult dugulásokért, bűzért és vízkárokért.

Probiotikus, mikrobaktériumokat tartalmazó tisztítószereink segítségével tartósan megszüntetjük a lefolyórendszerben található lerakódásokat, így nem kell tartani a jövőben a kellemetlenségektől.

Vízkőoldás

Vízkőmentesítést 100%-ban biológiailag lebomló tisztítószerrel végezzük, mely teljesen fehérítő, ammónia, foszfát és oldószermentes.

Használat során nem keletkeznek mérgező gázok, és egyéb veszélyes melléktermékek, sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos erős ásványi savak, mind a felhasználó, mind a környezet számára.

Nem tartalmaz súroló anyagot, így nem károsítja a fémfelületeket és a bevonatokat.

Kellemetlen szagok eltávolítása

A kellemetlen szagokat nem csak elfedjük vagy ideiglenesen szüntetjük meg, hanem a rossz szagok forrását okozó anyagokat, lerakódásokat, maradékokat távolítjuk el.

Tisztításhoz egy növényi eredetű nyersanyagokból előállított, élő mikrobaktériumokkal kombinált tisztítószert használunk. Azonnal használható megoldás a szagok semlegesítésére és eltávolítására kemény és puha felületekről egyaránt.

A tisztításhoz használt mikrobaktériumok azonnal bezárják a kellemetlen szagmolekulákat, így az érzékelhetetlenné válik, bárhonnan is származzon.

Kifejezetten ajánlott szállodákban, vendéglátóipari, ápolási, szabadidős létesítményekben, állattartásban, valamint a járműtisztításban.

Napi takarítás

A rendszeres takarításhoz egy speciális tisztítószert javaslunk, mely ötvözi a modern, nagy teljesítményű felületaktív anyagokat a természetes mikroorganizmusokkal. A probiotikus takarítástechnológia ténylegesen megszünteti a lerakódásokat és a kellemetlen szagokat, nem csak elfedi, mint a hagyományos takarítás.

100%-ban biológiailag lebomló és környezetbarát, szennyvíztisztító telepekkel is kompatibilis.

Légfrissítés

Szobák, helyiségek légfrissítése során egy speciális mikrokapszulás terméket alkalmazunk, mely érintésre aktiválódik.

Mit is jelent ez?
Légfrissítés során a terméket különböző puha vagy kemény felületekre (pl. függöny, szőnyeg, díszpárna, ajtó stb.) permetezzük, mely rajta marad a kezelt felületen. Fizikai kontaktus (érintés, lépés, függöny elhúzás stb.) hatására a mikrokapszulák újra aktiválódnak és kellemes friss illatot bocsátanak ki, mely kiemeli a tisztán tartott helyiség színvonalát.

Kellemetlen szagok, lerakódások egyéb problémák a vizes blokkokban

Ki ne találkozott volna már azzal a helyzettel, hogy belép egy akár nyilvános, akár szállodai vagy vendéglátóipari mellékhelyiségbe, és egyből az a gondolata támadt, hogy inkább be se megy...

A rossz szag, a különböző lerakódások, rosszabb esetben a rovarok jelenléte Magyarországon sajnos ezen mellékhelyiségek 99%-át érintik.

Ezeket a problémákat a lefolyórendszerekben felhalmozódott lerakódások, dugulások vagy a WC-ben lévő húgykő okozza.

Amikor észrevesszük az eldugult csatorna tüneteit, például az elárasztott WC-t, a lassan lefolyó mosogatót vagy a rothadó szagot, többnyire felnyitják a szennyvízcsövet, kitakarítják szőrszálakat és az egyéb dugulást okozó anyagokat. Viszont a fő problémát, a csőben lévő lerakódásokat és iszapréteget nem vagy csak ideiglenesen szüntetik meg. Idővel ez a réteg tovább növekszik, ami rontja az egész lefolyórendszer működését.

A legtöbb esetben szerencsére nem takarítás vagy az odafigyelés hiánya okozza a problémát, hanem a nem megfelelő kezelés és a nem megfelelő eszközök használata.

A leggyakoribb megoldás az, hogy az ember elrohan a legközelebbi szupermarketbe, és vesz egy erős lefolyótisztító- és duguláselhárító vegyszert. Bár ezek a termékek pillanatnyilag segítenek, azonban hosszútávon problémát jelentenek. Amikor évente több millió liter kémiai lefolyótisztító kerül a csatornába, jelentős terhet ró a szennyvíztisztító telepekre, és végső soron problémát okoz a környezet számára.
Nem mellesleg az erős vegyszerek rendszeres használata igen károsítja a csöveket, az egész lefolyó vezetékrendszert, melyek később komoly problémákhoz és anyagi károkhoz is vezetnek.

Dugulások, eltömődések

Konyhai dugulások, lerakódások

A különböző típusú felhalmozódások dugulást okoznak a

 • háztartási szifonokban (bűzzár),
 • csatornákban,
 • csővezetékekben,
 • WC-ben,
 • lefolyókban,


amelyek károsan befolyásolják a csővezetékek működését és kellemetlen szagokat eredményez. Legrosszabb esetben a dugulás jelentős vízkárokat okozhat, pl. a  WC, mosogatógép vagy a mosógép lefolyóvize révén, ami eláraszthatja a helyiséget.

A dugulásokat hagyományosan erősen lúgos kémiai termékekkel távolítják el – ezek a hagyományos lefolyótisztítók.

A Húgykő

Milyen problémákat okozhat a vizelet a szaniterekben és lefolyókban?

 • A vizeletben található vegyületek a környezetben természetes úton lebomlanak és végül ammónia keletkezik, amely a jellegzetes „pisiszag” okozója
 • A húgysav testhőmérsékleten oldódik, de hideg vízben nem, így idővel kialakulnak a kristályos lerakódások a szaniterek, lefolyócsövek és bármely porózus felület pórusaiban
 • A húgysav és a karbamid lebomlásának útja jól ismert: a végtermék az ammónia

 

Amikor a SmartPipe folyadékot használjuk, az oldatban található mikroorganizmusok táptalajként használják a húgysavat és egyéb szerves anyagokat, eltérítve a folyamatot a szokásos útvonalról, így az ammóniatermelést már a forrásnál megakadályozva

Csökken a húgykő felhalmozódása a lefolyócsövekben, szaniterekben és a porózus felületeken: így eltávolítva a folyamatos szagképződés forrását

Különböző típusú dugulást okozó anyagok

A kezeletlen csővezeték hátrányai

Javítások

 • A szerves hulladék dugulást okoz
 • Gyakori mechanikai beavatkozások szükségessége – ezek a beavatkozások folyamatos terhelést rónak a csövekre
 • A hulladék bomlásakor kénhidrogén gáz keletkezik, amely korróziót okoz a csövekben, törékennyé teszi azokat

Rossz szag

 • Amikor a szerves hulladék a csövekben rothadni kezd, kénhidrogén szag keletkezik (mint a záptojás)
 • A kénhidrogéngáz szaga a csővezetékeken keresztül a konyhába vagy a fürdőszobába jut (csatornaszag)
 • A szag nagyon kellemetlen a szállodákban, konyhákban, éttermekben, de a háztartásokban is

Rovarok

 • A szerves hulladék a legyek és más rovarok tápanyagául szolgál – szabadon élhetnek és szaporodhatnak az elhanyagolt csövekben
 • A rovarok jelenléte látványosan és egyértelműen a higiénia hiányára utalnak

Vízkár

 • Gyakori vízkár a kialakult csőelzáródás miatt
 • A víz okozta károk igen kiterjedtek lehetnek és költségesek

Csökkent csőrendszer hatékonyság

 • A csővezeték minden egyes használatakor iszap halmozódik fel a cső belső felületén – Ha valaha is fel kellett már nyitnia egy otthoni lefolyót, hogy hajszálakat vagy más dugulást távolítson el a lefolyóból, valószínűleg észrevette, hogy a csőben speciális iszapréteg képződött.
 • Ez a réteg idővel egyre nagyobb lesz, csökkentve a cső átengedő képességét

Hagyományos csőrendszer tisztítás (pl. csőgörény)

 • Csak pillanatnyilag segít
 • Magát a problémát nem szünteti meg, és semmit sem tesz a csőben lévő szerves hulladék vagy iszaplerakódás ellen
 • Hirtelen jelentős terhelés a csöveken, melyek élettartama minden egyes beavatkozásnál drámaian csökken

Hogyan Észleljük A Problémákat?

 • Csatorna szag van a fürdőszobában és/vagy a szobában
 • Dugulás és büdös is van egyszerre
 • Kezdődő dugulás (bugyborékol a lefolyó) – ebben az esetben kb 75%-ban el van dugulva a cső

A probléma feltárása

 • Lefolyórendszer feltérképezése (tervrajz és/vagy kamerás vizsgálat javasolt és szükségszerű!)

Környezetbarát megoldások a SmartPipe rendszerével

A szerves hulladékok, például a zsír, keményítő, cellulóz és fehérje felhalmozódása a csővezetékekben és a zsírcsapdákban számos problémát okoz, például dugulást, rossz szagokat, kénhidrogén- és húgykő képződést és ezáltal a csővezetékek is károsodnak. Ezek a problémák mind-mind pénzügyi veszteségekhez vezetnek a megnövekedett üzleti kockázatok, rendszeres duguláselhárítások, javítások,
karbantartások stb. formájában.
Termékeinkben egy természetes, mikrobiális tisztítási folyamaton alapuló, környezetbarát technológiát alkalmazunk. A módszer olyan tisztítási eljáráson alapul, amelyet az 1920-as évek óta alkalmaznak a szennyvíz- és víztisztító telepeken. A SmartPipe termékek egy általunk kifejlesztett, speciális mikrobiális alapú oldatformulán alapulnak, amely különböző élő mikrobatörzsek kombinációján alapul. A speciális mikrobák szerves hulladékkal táplálkoznak, így tisztítva meg a lefolyókat, a szennyvízcsöveket és a zsírcsapdákat, miközben csökkentik a csővezetékekre káros kéngázok képződését. Megszűntetik a rossz szagokat, az eldugult lefolyókat és a visszataszító piszoárok látványát. Rendszeres használatuk eredményeként a csövek és a zsírcsapda tiszta marad, javítja a teljesítményüket, megszűnteti a rossz szagokat és növeli a csőrendszer élettartamát.

A mikrobaktériumok működése

A csatornarendszerbe jutó mikrobák a megfelelő közegnek és tápanyagoknak (szerves lerakódások, zsírok, olajok stb.) köszönhetően aktiválódnak és elkezdik elfogyasztani a lerakódott szerves hulladékokat. Az elfogyasztott (lebontott) anyagokat vízre és szén-dioxidra bontják, melyek így könnyedén távoznak a csatornarendszerből. A lerakódások megszűnésével a kellemetlen szagok is megszűnnek és az esetleges dugulások feloldódnak.

Mikrobaktériumok és a környezet

A SmartPipe termékekben lévő mikrobák:

 • Nem patogén (nem okoznak fertőzéseket)
 • Nem opportunista (nem okoz fertőzést a legyengült állapotban lévő emberek számára).
 • Az idők kezdete óta jelen vannak a természetben (Class I.)
 • GMO-mentes (a baktériumokat semmilyen módon nem módosították genetikailag)
 • QPS jóváhagyott

 

Tudomásunk szerint a SmartPipe az egyetlen olyan gyártó, amely megfelel a QPS szabványnak.

A SmartPipe megoldások a vizes blokkokban

Induló állapot

 • 70%-ban zsírral vagy vizeletkővel teli cső
 • Folyamatos ügyfélpanaszok a szagokkal és rovarokkal kapcsolatban
 • Dugulások, eltömődések, rosszabb esetben vízkárok

8 hét múlva

 • A cső 100 %-a használható
 • Nincs kellemetlen szag és egyáltalán nincs vagy kevesebb a rovar
 • A csövek ismét megbízhatóan működnek

A művelet abszolút előnye, hogy a lefolyórendszer folyamatosan működik, és rendszeres alkalmazás mellett nem kell tartani az ismét kialakuló dugulásoktól és a mindent átható rossz szagoktól.

Miért tisztítsunk vegyszerekkel, ha használhatjuk magát a természetet is?

A probiotikus alapú tisztítószerek jótékony baktériumokat tartalmaznak, amelyek  mélyen behatolnak az apró pórusokba is, ahol a makacs szennyeződések rejtőznek, és alkalmazásuk után is kifejtik hatásukat.

A kémiai vegyszerek azonnal működnek, de nem rendelkeznek olyan mechanizmussal,
amely hosszú távú hatékonyságot biztosítana. Használatuk után nem sokkal újra elkezdődik a szennyeződések lerakódása.

Életciklus-menedzsment

 • A csövek és csatornák élettartamának maximalizálása az ingatlanoknál prioritást élvez
 • Intenzív pénzügyi nyomás mind az állami, mind a magánszektorban
 • Pénzügyi és üzemeltetési kiszámíthatóság
 • Növekszik a nyomás a karbantartási és üzemeltetési költségek csökkentésére
 • A jövő követelményeire időben reagálva a jogszabályok, a fogyasztói igények és a döntések tekintetében a trendek előtt járó ökológiai megoldások lesznek a jövő nyertesei
 • A munkahelyi és felhasználói biztonság fontosságának kiemelése ökológiailag fenntartható és munkahelyi szempontból biztonságos megoldások a környezetre és az emberekre káros anyagok használatával szemben
 • Kiszámíthatóság minden gazdasági és üzemeltetési megoldás esetében
 • Fenntarthatóság lehetőségeket teremt

Küldetésünk

A SmartPipe szeretne segíteni ökológiailag fenntartható megoldások létrehozásában, és ezáltal csökkenteni a környezetet terhelő szerves hulladék mennyiségét.

Lépjen kapcsolatba velünk