Csővezeték karbantartás és szennyvízkezelés

Csővezetékrendszerek felmérése

Helyszíni szemle során feltérképezzük a rendszer méreteit, kiépítését, elhelyezkedését, hozzáférhetőségét, illetve a munkavégzéshez szükséges feltételeket. Speciális kamerás vizsgálattal megállapítjuk a szennyezettség mértékét, lerakódások és dugulások helyét, típusát.

Projekttervezés

A felmérés alapján megtervezzük a szükséges elvégzendő munkák menetét, a kihelyezendő anyagok, eszközök helyét, típusát és számát, a munkaerőforrás- és időigényét, költségeit, figyelembe véve partnereink speciális adottságait és igényeit.

Dugulásmegelőzés

A különböző típusú felhalmozódások dugulást okoznak a

  • háztartási szifonokban (bűzzár),
  • csatornákban,
  • csővezetékekben,
  • WC-ben,
  • lefolyókban,


amelyek károsan befolyásolják a csővezetékek működését és kellemetlen szagokat eredményez. Legrosszabb esetben a dugulás jelentős vízkárokat okozhat, pl. a WC, a mosogatógép vagy a mosógép lefolyóvize révén, mivel eláraszthatja a helyiséget.

Rendszeres használat esetén a termékek nem csupán a dugulást (és a vele járó kellemetlenségeket) hárítják el, hanem tartósan megoldják a problémát, mindezt úgy, hogy könnyen használható, biztonságos, környezetbarát és előrelépést jelent a fenntarthatóság terén.

Szagtalanítás

Amikor a szerves hulladék a csővezetékekben rothadásnak indul, kénhidrogénszag kezd kialakulni. A záptojáshoz hasonló szag nagyon kellemetlen. Ha az eldugult lefolyók kezeletlenül maradnak, a gondozatlan csövek rothadó szaga mindenütt terjengeni kezd. Még a legcsodálatosabb szolgáltatás is észrevétlen marad, ha az ügyfeleket elűzik a rovarok és a rossz szagok.

Szennyvízkezelés

A modern szennyvízkezelési gyakorlatban mikrobákat tenyésztenek a szennyvízkezelő medencékben. A szennyvíz vezetékeket kezelhetik enzimekkel és mikrobákkal is. Az enzimek folyadékká alakítják a szerves hulladékot, így az tovább haladhat a szennyvíz vezetékben. Az enzimek által lebontott anyag azonban nem bomlik le teljesen, ami problémákat okoz a szennyvízkezelés későbbi szakaszaiban. Ezért az enzim alapú termékeket sok országban betiltották.

Szolgáltatásunknál azonban egy természetes mikrobiológiai tisztító folyamaton alapuló környezetbarát technológiát alkalmazunk, mellyel javítható a kibocsátott szennyvíz minősége és az akkreditált szennyvízvizsgálat eredménye.

Rovarproblémák megelőzése

Az eldugult, kellemetlen szagú lefolyók és csatornák mágnesként vonzzák a különböző rovarokat, például a legyeket, csótányokat. A lerakódott szerves hulladék remek tápanyagul szolgál a rovarok szaporodásához. A rovarok jelenléte látványosan és egyértelműen a higiénia hiányára utalnak.

Vízkárok megelőzése

A csövekben kialakuló lerakódások és az eldugult lefolyórendszer az elsődleges oka a gyakori vízkároknak (lefolyórendszerek, WC, csatorna stb. kiönt). A víz okozta károk igen kiterjedtek lehetnek és javításuk rendkívül költségesek, nem beszélve a javítások miatt kiesett időről és bevételről.

Csökkent csőrendszer hatékonyság

A csővezeték minden egyes használatakor iszap halmozódik fel a cső belső felületén. Ez a réteg idővel egyre nagyobb lesz, csökkentve a cső átengedő képességét.

Az iszapréteg különböző anyagokból alakul ki, amelyek a vízzel együtt kerülnek a csővezetékbe. Ezek közé tartoznak a zsírok, olajok, zsiradékok, hajszálak, szappan- és mosószer-maradványok stb. A szennyvízrendszerek a gravitáción alapulnak, azaz a víz először előre, majd lefelé áramlik. A gyakorlatban a csővezetékeket folyamatosan átöblítik vízzel, de ez önmagában nem elegendő a maradék vagy szerves anyagok eltávolításához a csővezeték felületéről. A zsír messze a legtrükkösebb, mivel nem oldódik vízben, és könnyen megtapad a cső felületén. A lefolyó minden egyes használatakor több anyag halmozódik fel a csövekben. A csővezetékek karbantartása nélkül a réteg idővel egyre vastagabb lesz, végül dugulást, áradást és kellemetlen szagot okoz.

Karbantartás

Szolgáltatásunk során vállaljuk a csővezetékrendszerek és a kihelyezett eszközök folyamatos ellenőrzését és karbantartását.

Garancia minden szolgáltatásunkra

Minden munkánkat a legnagyobb gondossággal és alapossággal végezzük, ezért az összes általunk elvégzett munkára garanciát vállalunk. Bármilyen kérdés esetén lépjen kapcsolatba velünk, és mi megoldjuk!

Lépjen kapcsolatba velünk